Rödin glänste för Brynäs – men laget föll ändå

(18372) Brynäs/Leksand

Publicerad: 7 mars 2021

Anton Rödin låg bakom tre av fem mål och glänste mot Leksand i hemmacomebacken efter skadan.
Men det räckte inte – Brynäs föll och inkasserade tredje raka förlusten mot Leksand den här säsongen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Anton Rödin gjorde comeback efter två månaders skadefrånvaro mot Örebro i fredags, då slutade det i noll poäng och förlust.

Men i sin andra match och hemmacomebacken gav han laget en chans och låg bakom tre av Brynäs totalt fem mål, men det räckte inte och laget åkte på en ny förlust.

Leksand tog ledningen tidigt i matchen. Efter blott 4:25 skrinnade Carter Camper igenom mittzon och in i anfallszon innan han avlossade ett skott som letade sig in bakom Samuel Ersson.

Leksand skulle också utöka ledningen, sedan Marek Hrivik spelat fram backen Mattias Göransson som fyllt på i offensiv zon.

Därefter skulle Anton Rödin kliva in i handlingarna. I powerplay gjorde han på egen hand 2–1 när han avlossade ett skott i powerplay som letade sig in i Janne Juvonens första kryss med 1:18 kvar av den första perioden.

Efter blott 46 sekunder i mittenakten spelade Rödin sedan fram Nicklas Danielsson, som kunde peta in pucken ensam med Janne Juvonen.

Men 2–2 skulle inte stå sig särskilt länge. Efter tre minuters spel satte Fredrik Forsberg 3–2, framspelad av Martin Karlsson. Det var forwardens nionde mål för säsongen.

Brynäs svarade dock upp snabbt. Dryga minuten senare kvitterade Oula Palve, sedan Shane Harper snott åt sig pucken från Leksandsbacken Patrik Norén djupt i offensiv zon och spelat fram finländaren som kunde prickskjuta in 3–3.

I slutet av perioden skulle Leksand dock återta ledningen, sedan Marek Hrivik hittat rätt med ett handledsskott.

I början av den tredje perioden utökade gästerna ledningen på nytt, då Emil Heineman gjorde 5–3 efter 5:16.

Två minuter efter 5–3 målet kom även 6–3 genom Mirco Müller. Där och då såg Leksand ut att gå mot en komfortabel seger – men det skulle bli drama i slutminuterna.

Efter 14 minuters spel reducerade Linus Ölund till 6–4 för Brynäs och med två och en halv minut kvar skickade Anton Rödin också in 6–5. Men trots en utvisning på Carter Camper i matchens slutskede lyckades Leksand hålla undan och ta tre poäng.

Därmed inkasserade Gävlelaget tredje raka förlusten.

Brynäs – Leksand 5–6 (1-2, 2-2, 2-2)